Inkoop

Nadat een klein aantal innovatieve ondernemers in 1973 de krachten bundelde, groeide Transferro uit tot wat zij nu is: een full-service marketingorganisatie met vele tientallen deelnemers. Omvang en kwaliteit maken de organisatie een factor van betekenis in de Nederlandse markt van ijzerwaren, gereedschappen en bouwbeslag. 

In de samenwerking staat nog altijd de gezamenlijke inkoop centraal. Ook verkooppromotie, logistiek, automatisering en administratie zijn terreinen waarop Transferro haar opgebouwde kennis en ervaring doet gelden. Deelnemers besparen aanzienlijk op de kosten en verbeteren hun concurrentiepositie door gebruik te maken van de aangeboden moderne technieken en professionele ondersteuning. Bovendien, daar waar efficiënter wordt gewerkt, blijft meer tijd over voor 'de grote lijnen' van het eigen bedrijfsbeleid en het aanscherpen van vakkennis en vakmanschap. 

Ieders zelfstandigheid is gewaarborgd bij deelname in Transferro. Van een franchiseformule is dan ook geen sprake. Deelnemers verkrijgen medezeggenschap in het beleid van Transferro en behouden hun eigen identiteit, ook bij deelname aan de probin marketingformule voor de B2B.